Langkawi!

Imorgon åker vi ett gäng till Langkawi! Ska bli jätte kul! Dock tar jag inte med någon dator så uppdareing här får ni vänta med tills på söndag kväll!
Ha det nu så bra där hemma! I helgen ska jag njuta och dricka billig öl, för på Langkawi är det dutyfree vilket innebär en öl för under 4 SEK!
Kram på er
Carolin

Indianfood!

Indisk mat har blivit något av våran favorit här! Tyvärr finns det bara ett indiskt ställe hyfsat nära där vi bor. Men den bästa, Kapitan, ligger inne i Georgetown och där har vi varit några gånger och ätit! Igår gick vi i alla fall till det indiska stället som ligger ganska nära. Alla indier äter med händerna så vill man ha bestick så får man fråga om  det. Igår märktes det dock att vi alla blivit vana, vi åt med händerna. Dock bestod våran mat av bröd som man doppar i olika såser och sen kyckling(som ändå inte är speciellt lätt att äta med gaffel och sked!) Jag tycker fortfarande att det är lite obehagligt att se folk äta ris med olika röror med händerna! Så långt kommer jag nog inte gå.
Söt va? Den här är ifrån Perenthian, men dem finns även här inne i stan och jag var nära på att trampa på en i lite mindre storlek på skolområdet för någon vecka sen!
Carolin

Storm..

Storm är bara förnamnet till vad det var här i natt! Har aldrig varit med om någon liknande storm i hela mitt liv tror jag. Jag vaknade klockan 3.00 av att det blåste, regnade, blixtrade och dundrade som bara den. Mina dörrar ut till balkongen är det glipor i och på min toa är det även fönster som inte går att stänga så mitt rum hade förvandlas till någon slags dammsugare typ. I och med blåsten så blev gliporna i dörrarna som typ en dammsugare funkar. Min gardiner hade dragits ut genom gliporna och var svajade utanför dörrarna. Min nödlösning var att jag stoppade ina lakan i den största glipan för att minska suget. Funkade inte helt perfekt men det blev nog bättre i alla fall. Men fortfarande skallrade dörrarna som om dom skulle ramla in vilken sekund som helst. Ni kanske förstår att jag inte fick så jätte mycket sömn i natt. Men när jag väl hade somnat vaknade jag strax senare av en duns, då hade min kamera ramlat ner från en krok och som tur är gick bara skyddslinsen sönder! Puh, vilket bra val jag gjorde när jag köpte den! Annars hade det förmodligen varit ganska mycket dyrare att laga den nu!
Flera av mina kompisar har också haft sömnlösa nätter då Janina vaknade av att hon var blöt om fötterna, det regnade in i hennes rum och hon sover enbart på en madrass på golvet så hon fick möblera om mitt i natten. Calle vaknade också av att det regnade in, i morse var hans rum som en pool typ. Jag håller tummarna för att vi inte ska få några fler sådana nätter!
Idag började jag med lektion i Economic transformation in Southeast Asia. För ovanlighetens skull började vi en kvart tidigare idag, ingen aning om varför men vi var redan där så oss gjorde det inget. Men hon var också klar 9.50 och vi som skulle hållt på till klockan 12! Det var heller inte våran riktiga lärare utan en tjej. Jag har på tre veckor inte lyckats ha en enda lektion med våran riktiga lärare! Konstigt! Vi gick istället hem och la oss vid poolen för idag var vädret underbart! Jag passade på att plugga lite också! Sedan gick vi tillbaka till klockan 14 då min International Marketing skulle börja, på vägen möter jag två finnar som har samma kurs som säger att den är inställd! Jahapp, var bara att vända och gå hem. Jag börjar nu fundera på när det är dags för oss att lära oss något? Jag håller tummarna för i morgon!
Från Perenthian! Hela gänget!

Regn!

Idag är nog första dagen här som det faktiskt är dåligt väder. Det regnar och har gjort i kanske 2 timmar, men det är absolut inget ösregn utan dropparna är hur små som helst så paraply behövdes inte när vi var ute och åt för en stund sen, utan det var bara skönt och uppfriskande med regnet! Lunch åt vi på BaliBali och jag åt ngt som kallades hot and spicy och det var hur gott som helst, nudlar, räkor, kött, typ någon sojasås och peppar! Det som är bra med att vi alltid äter ute är att vi måste gå dit och tillbaka och det är kanske i alla fall minst 3 km fram och tillbaka. Nu ska jag fortsätta läsa lite om supply chain management!
Hoppas ni får en bra dag!
Carolin

24e våningen!

Vi bor som ni kanske redan vet på 24e våningen. En av mina första tankar när vi fick reda på det var att skönt då slipper vi nog djur i lägenheten! Och jo vi har ju i alla fall inga kackerlackor som det finns på första våningen, men ödlor! Jag vet inte har säkert redan sett typ fem stycken här inne, och hur gör man sig av med dom? Man kan ju inte direkt döda dom för dom är ju inte små som spindlar (dock dödar jag helst inte spindlar själv heller för jag är rädd för dom). Det som är bra är att dom är typ räddare för oss än vi är för dom för dom gömmer sig så fort dom ser oss. Just nu ligger det en cirka två meter härifrån och trycker under en pall. Men det enda vi kan göra är att vänta på att dom ska hitta ut själva, och det är inte så svårt då vi alltid har öppet! En positiv sak är även att jag har aldrig sett dom typ i soffan eller sängen eller liknande utan bara på golvet eller väggen och en gång i diskhon! 
Från firandet av Mexikos Independenceday!
Nu kan ni se fler bilder på facebook!
Carolin

Happy!

Idag tog vi äntligen tag i saken och gick och köpte oss en router! Så nu funkar internet skit bra! Har redan skypat både med Tobbe och med mamma och pappa i typ en timma var! Ååå vad kul det var! Det har inte funkat såhär bra någon gång förut! Nu lyssnar jag även på spotify, som jag längtat! Ikväll kanske jag till och med kan kolla på något svenskt på kanske svtplay eller någon annan kanal, spännande! Hittills har jag tittat på hela säsong ett av gossip girl! Och ikväll var tanken att ta tag i 4 säsonger av How I met your mother, men tror jag har sett dom flesta avsnitten men dom är ju så bra!
Idag har det verkligen varit en riktig söndag, vi sov alla till efter klockan 11. Sen tog jag en simtur i poolen innan jag gick upp och pluggade lite Global supply chain management, känns som det är en riktig rolig kurs! Ett grupparbete ingår i kursen och jag är ihop med två finnar och två chineser! Gillar blandningen! I security investment and portfoliomanagement är jag ihop med en annan svensk, Niklas från Linköping, en finne Niilo och en Schwezisk tjej Nina. Den sistnämnda gruppen känns som en vinnar grupp :) Både Niilo och Niklas investerar redan som det är nu och grupparbetet går ut på att vi ska tävla mot alla andra i klassen om vems portfölj som utvecklas bäst under ett par månader! Ska bli riktigt kul och intressant! Jag tror faktiskt jag kommer lära mig mer här än jag trodde innan! Idag har varit en bra dag trots att vi knappt har gjort något men jag tror mest det beror på att jag fick prata med Tobbe på riktigt :) Och mamma och pappa såklart :)
Hörde att ni hade hyffsat väder där hemma idag! Härligt! här är det inte så fint idag men det är bara skönt för då har man inte dåligt samvete att man är inomhus :)
Ryan, Anna och jag i Nationalparken!

Hur svårt kan det vara att göra rätt?

Igår beställde vi ju som sagt in från McDonald´s. När killen kommer med leveransen kanske 30-40 min senare så märker vi(givetvis när han har gått) att en glass och en hamburgare saknas. Vi ringer då upp igen och talar om detta för dom och då lovar dom att komma tillbaka med det så fort som möjligt. Snäll som jag är ibland sa jag att jag kunde vänta på det så kunde dom andra äta. Och vänta gjorde jag, tog minst 40 min till innan en annan kille kom. Tror ni han lyckades få med min hamburgare? Nej så klart inte! Han kom istället med tre glassar! Då kände jag va fan nu skiter jag it! Så jag åt upp en glass och tog en minibar istället! Lite surt! Vi avslutade kvällen med "Dum och Dummare" och vin, vinet var dyrt och inte speciellt gott men det slank ner i alla fall :)
Idag har vi varit i Malaysias största buddistiska tempel. Var hur häftigt som helst, med alla färger och olika utsmyckningar, budda i tre meters stora statyer och så vidare. Bilder kommer förmodligen på fb i veckan! Och de två fransmännen i vår grupp fortsätter att förvåna genom att bara vara så himla franska. Idag hade dom tagit med sig lite picknick, kan ni gissa vad det var? Baguette, ost, någon fransk korv och så klart vin! Kan det bli mer franskt? Men gott var det i alla fall så jag klagar absolut inte utan tycker snarare att det är väldigt bra att ha dom i vårat "gäng" då dom även gillar att laga mat!
Ikväll blir det nog lugnt, jag är förvånansvärt trött och borde börja plugga i och med att jag enbart har två veckor till tenta och nästa helg planerar vi att dra iväg någonstans.
Kram på er
Carolin

Order in!

Ikväll beställer vi hemleverans från Mc`Donalds. Och vi har även införskaffat oss två flaskor vin, mysigt! Tanken är att vi ska köra en filmkväll! Det jobbiga är dock att vi ä kanske sex stycken som ska kolla på samma datorskärm så det blir lite trångt! Men det ska nog gå!
Idag började vi dagen vid poolen för vädret var hur fint som helst, sol och varmt! Eftermiddagen spenderade vi i Georgetown. Vi gick runt och kikade lite, vi har nämligen inte varit där i dagsljus så många gånger. Jag köpte digestivekex (mums) ochså köpte vi vin och lite smått och gott! Annars har det inte hänt så jätte mycket här, vi håller däremot på att planera en resa till nästa helg. Vart där blir får ni reda på när vi vet :)
Ha det bra!
Carolin

Tre!

Idag har jag varit här i tre veckor! Känns både som att det var igår jag kom hit samtidigt som vi har gjort hur mycket som helst och det känns som det var en evighet sen jag träffade Tobbe!

Tenta!

Idag fick vi reda på att vi har tenta om två veckor! Känns konstigt i och med att vi inte har lärt oss något än. Men tydligen så har det även att göra med att dom tre bästa på tentan blir i väg skickade på någon nationell tävling! Väldigt spännande!
Kanske har missat att skriva det men den här veckan har Sandra, Calles tjej varit här, kul med en Svensk tjej, det var länge sen :P Igår var i alla fall jag, Sue, Calle och Sandra på nattmarknaden! Fanns en heldel intressanta grejor. Jag köpte en strand/handväska, en vattenhållare/väska, en jätte fin sjal med mer. Sjal är perfekt att ta med sig till skolan, för hur varm du än är när du går in i klassrummet så fryser du ändå efter ca. 30 minuter. Vi lyckades väldigt bra med taxin också vi betalade sammanlagt 80 MYR vilket är ca. 180-190 SEK för fram och tillbaka och en resa tog kanske 30-40 minuter! Sjukt billigt!  Igår åt jag även kycklingkebab och vitlökssås! Ibland är det s himla gott med något som inte är så asiatiskt!
Carolin

Fest!

Igår hade vi fest för att fira att Emil fyllde år, men hur mycket är fortfarande ett mysterium för alla och vi börjar undra om han ens vet det själv! Vi började kvällen vid poolen några badade men igår var faktiskt första gången jag frös utomhus sen jag kom hit så bad blev det inget för mig. Jag värmde mig med lite alkohol istället. Sue hade köpt tårta som var hur fin som helst med ett litet tåg på och Emil fick ett par presenter. Bland annat ett doft ljus av mig som jag köpte Parkson för att få 20% rabatt på min andra produkt vilket var min backpack. Vi var ett ganska stort gäng och det var en mycket trevlig förfest. Vi lyckades sedan fixa en snubbe som jobbar i affären här på e.park att köra oss in till Georgetown, dom andra hade mindre tur med taxin så dom fick vänta ganska länge. Vi hade redan ätit upp vår indiska mat innan dom kom. Vi gick i förväg och mötte upp födelsedagsbarnet med fler på Penang Road (bargatan). Kvällen blev hur bra som helst och vi dansade tills dom stängde!
Jag var ganska trött när jag vaknade imorse och att då få ett sms som det står, By the way the class was not canceled today. Fick det exakt klockan 9 och lektionen började klockan 9. Först tönkte jag att jag skulle slänga mig dit och vara med en stund men sen kom jag på att grinden vi går igenom till skolan stänger klockan 9 och den är minst 10 min snabbare än den stora ingången och då kände jag att jag knappt skulle hinna med något av lektionen och somnade om. Det var ju inte direkt mitt fel att jag trodde den var inställd, international office har sagt till folk att alla management kurser är inställda den här veckan. Bra koll! Man vet inte vem ska lita på här!

Tisdag!

Jahapp den tisdag börjar med ännu ett kors i taket! Jag och Calle gick till skolan 8.30 sätter oss i klassrummet och väntar med dom andra eleverna. Vi skulle börja kl.9 men ingen lärare syns till och vi börjar alla få onda aningar. Kl. 9.15 kliver professorn in och säger "Ursäkta mig men jag har ett annat möte jag måste vara på nu så vi får ta lektionen i kväll kl. 20.15! Halllå eller! Jo vi har visst ett annat liv än att sitt och vänta på dig varje tisdag morgon. Och ja vi har lite annat planerat i kväll. Så ja jag får nog skippa denna lektionen och hoppas att han inte märker något. För i kväll ska vi nämligen fira Emil som fyller år, men ingen vet riktigt hur mycket han fyller! Haha jag försökte ta reda på det igår men det var lite oklart, då han sa att han fyllde typ 16, 17 men jag tror snarare på mellan 24, så vi får se. I alla fall ska vi ner till poolen nu vid 19 och fira honom och sen blir det dinner och sen kanske in till Georgetown, vi får se, jag har ändå skola klockan 9 i morgon!
God kväll på er!
Carolin

Ge er!

Förstår inte varför vissa människor har så svårt att förstå vissa saker ibland! Sedan jag skaffade mitt nummer här i Malaysia så är det en Malaysisk kvinna som ringer mig titt som tätt! En morgon ringde hon ganska tidigt, jag svarade och sa typ flera gånger wrong number, jag försökte fråga vem hon sökte osv. men hon talade inte engelska, så jag la på. En minut senare ringer hon igen jag trycker på rödlur och detta upprepar sig tre gånger. Fjärde gången svarar jag igen och säger wrong number och sen lägger på, då gav hon sig i alla fall för den gången. Efter det har hon säkert typ ringt 5 gånger till, jag menar lär man sig inte eller? Idag ringde hon och väckte mig till exempel, man blir ju så frustrerad! Önskar man kunde spärra vissa numer. Hur jag kom och tänka på det just nu är för att någon på skype inte heller ger sig, började med att ringa och jag tryckte rödlur, ringde 3 ggr till jag gjorde samma sak. Sen skrev jag att det var fel person och att jag inte känner någon från Algeriet!!! Men tror ni han/hon gav sig? Nope nu vill den istället bli kompis med mig, nej tack känner jag! Jag menar vill jag skypa finns det ganska många hemma i Sverige, Tyskland eller USA jag skulle ringa först!
Jaja hoppas folk kan lära sig tillslut!
Carolin

Ännu en shopping dag!

Idag vaknade jag ännu en gång av att en Malay ringer till min mobil! Händer hur ofta som helst och den här personen verkar inte förstå att hon ringer fel! Ganska störande! Jag började dagen med två rostade mackor och sedan försökte jag memorera vägen till QueensBay Mall ifrån min balkong, ser nämligen hela vägen dit. Jag lyckades bra för jag gick inte fel en enda gång och kom perfekt fram dit jag skulle. Det tog ca 30 min att gå så det kändes lite smidigare än att ta bussen som bara går en gång i halvtimmen. Jag satte mig i alla fall på Starbucks eftersom dom har WIFI där och skypade med Tobbe innan han skulle till jobbet :) När han var tvungen att gå så satt jag kvar och surfade lite innan jag började min shopping. Dagens uppdrag var att hitta converse i storlek 37 tlll både mig och Louise men utan resultat idag med. Jag provade ett par 36.5 och dom kändes ändå okej så jag köpte ett par. Jag inhandlade även ett par långärmade tröjor till skolan i och med att det är så kallt i salarna. Sen åt jag lunch på KFC innan jag tog en taxi hem för 15 MYR, knappt 35 SEK. Nu har jag precis städat lite skurat golvet och plockat undan! Jag kan meddela att vattnet jag skurat med nu är svart, golvet var skitigt redan när vi kom hit sen råkade vi lämna ett fönster öppet så det hade regnat in i hela hallen när vi kom hem! Men nu är det i alla fall fixat! Nu ska jag se om Tobbe har lunch snart så vi kan skypa lite :)
Hoppas ni har en trevlig dag!
Carolin

Störande shopping!

Det är ganska irriterande att shoppa här i Malaysia! Jag menar jag hatar att gå in i affärer hemma där det inte är några andra kunder för jag gillar inte när butiksbiträdena står och kollar på en medan man går runt och kikar. Men här är det ännu värre, så fort man går in i en affär kommer dom fram direkt, fast dom försöker vara lite diskreta sen så följer dom efter dig genom hela butiken ca. 4-5 steg bakom och i aktar, vänder man sig om så stannar dom och ser oskyldiga ut, ni vet som folk gör på filmer när dom förföljer någon, precis så känns det som. Så fort man vänder sig om så låtsas dom som om dom stått där hela tiden! Men nej hörni det går jag inte på för jag gick ju där för fem steg sen! Jag ska nog köpa en tröja med texten "Please do not follow me!".
Affärerna är också väldigt konstigt organiserade, de är uppdelade i olika sektioner och en anställd har hand om sitt område så om man ska köpa något så måste man först gå till den ansvarige för den avdelningen och är det rea så måste dom då räkna ut hur mycket det är du ska betala och sen skriva det på en lapp som man får med sig till kassan där man sedan betalar.
I kassan sedan så är dom det segaste jag varit med om! Till och med på McDonalds är dom sega! I kassan på Tesco är dom hur sega som helst! Jag skulle  bara vilja gå in och ha ett möte med alla deras chefer om effektivitet, visa en film från hur det funkar på ICA i Tibro och visa hur all personal springer runt på McDonalds och lära dom bättre system i datan angående hur rean dras automatiskt istället för att dom ska behöva räkna det på miniräknare! Jag blir så frustrerad när man står i kön och kassörskan sitter och gäspar och tar en vara efter den andra och typ kollar på den, klämmer lite skjuter in sträckkoden och lägger ner den. I en klädaffär jag var inne i idag var det fyra stycken som stod bakom kassan men dom har bara öppet en kassa? Varför? Det har jag varit med om flera gånger och trots lång kö öppnar dom ingen ny!
Hoppas ni inte klagar allt för mycket på lite kö på ICA dom gör i alla fall ett grymt mycket bättre jobb än dom på Tesco :)
Carolin

Egna utflykter!

Idag har jag klarat av ett par egna utflykter! Det trodde jag aldrig skulle hända för 1.5 vecka sen i och med hur krångligt allting är här. Jag började i alla fall dagen med att gå till Tesco och handla massor med grejer, tvättkorg, toapapper, två korgar, en volleyboll m.m. Det var alltså ganska stora grejor och tanken var att jag skulle haffa en taxi påvägen hem, men hepp ingen taxi hittade jag så jag fick kånka på allt hela vägen hemma, tog kanske 20-30 min så det är en bit. Efter det tog jag bussen(!) till komptar. Jag hittade rätt buss och hittade rätt hållplats att hoppa av på. Mycket bra gjort av mig tycker jag :) Sen gick jag till shoppingcentret 1st avenue och kikade. I första affären lyckades jag köpa två linnen och två par shorts och tanken slog mig att shit hur ska detta sluta. Men tyvärr var inte de andra affärerna lika bra och inte ens när jag kom till converse affären lyckades jag få med något hem. Dom hade inga av dom skorna jag ville ha i storlek 37 och tyvärr Louise inga svarta i 37 heller :( Men jag vet att det finns minst en till converse affäre här så jag hoppas att jag får tag på några i den. Jag lyckades i alla fall få med mig en stor backpack hem. Perfekt att ha på våra weekend resor som vi planerar in. Bussen hem lyckades jag också med och även här hoppa av på rätt hållplats, bra gjort! Nu ska jag snart ut och äta dinner med några!
Carolin

Händer mycket!

Det händer ganska mycket här så jag hinner inte riktigt med att uppdatera! Igår var jag Aurelien, Anna (Tysklan) och Ryan (Australien) i Nationalparken här i Penang. När vi kom fram var det världens fest utanför. De firade Malaysiska Homestayday! Exakta innerbörden av det vet jag inte men dom välkomnade extra alla utlänningar som var där och när vi kom blev vi snabbt inbjudna till VIP tältet och placerade vid ett av borden längst fram med några andra personer. Det var folk som höll tal, några dansade och andra uppvisningar. Vi blev bjudna på Malaysisk mat och dryck. Stället kryllade av fotografer och det kändes som vi var kändisar för jag vet inte hur många kort dom tog på oss när vi åt. Vissa ville även ta kort med oss, ni vet typ idol bilder när man tar på sig själv och kändisen :P När vi fått i oss all mat smet vi iväg för att börja vår vandring i Nationalparken. Det var väldigt häftigt och hur fint som helst. Vi såg apor, sköldpadda, orm, massor av fina fjärilar, ödlor m.m. Vi gick i några timmar, tog massa kort under tiden och sen gick vi runt en sjö och sen kom vi fram till havet. Där tog vi lunch, medhavda mackor och fika. Vi badade lite och vilade lite innan vi började vår vandring hem igen. Vi fick med oss en kompis på vägen hem, en hund, vi hade ingen aning om vem den tillhörde eller något men den följde i alla fall med oss hela vägen från stranden och tillbaka till utgångsstället. Där gick det upp för oss att hunden tillhörde en av ägarna till en av affärerna. Tydligen så brukade han göra sådana dagsutflykter, följa efter några dit och sen följa några andra hem. Vi kallade honom för Tommy men han hette tydligen Blackie :) På vägen hem stannade vi i GeorgeTown och åt på ett chinesiskt ställe. Maten var okej men inte mer än så. Vi åkte hem tog en dusch och sedan körde vi på filmkväll, Anna och Ryan ångrade sig dock i sista sekund vilket jag förstår då dom bor på skolan och det tar kanske 20 min att gå till oss och det var ganska sent. Men Sandro och Aurilian kom i alla fall upp med en flaska Martini och en film! Så fort dom gått slocknade jag. Jag måste meddela att vandringen i Nationalparken inte är den enklaste, det är hur backigt som helst och jag minns inte ens när jag tränade senast. Om man inte räknar med hur mycket vi går här varje dag och några längder i poolen om dagen. Bilder tog jag hur mycket som helst, men som ni kanske vet sen tidigare är mitt internet här hemma jätte segt så det funkar inte att ladda upp men jag lägger upp bilderna på fb på tisdag när jag är i skolan. Sen har vi bytt till ett snabbare internet och måste bara skaffa en router så när den kommer så ska det läggas upp lite bilder här med :)
Hoppas ni har det bra!
Carolin

Fredag!

Mia angående dycert, vi var och snorklade på the perenthians förra helgen och man såg väldigt coola saker bara det så självklart vore det coolt med dykarcert. men sen vet jag ju inte om jag kommer använda det någon gång mer plus att man måste boka upp ett par helger för det vilket innebär att det blir mindre resande. Men tanken finns det så vem vet en dag kanske vi tar tag i det :)
Idag fredag har vi inte gjort speciellt mycket. Jag började dagen med att gå ner till poolen, jag var helt ensam tills ca. 15 stycken 15 åriga Malaysiska killar kom. Dom höll på som bara den och typ försökte snacka med mig osv. så jag messade Sue och hon vägrade komma ner när killarna va där haha så vi gick till Sunnyville (ett annat ställe brevid här där vissa utbytesstudenter bor) och badade i deras pool istället. Idag bjöd Auorilian på mat, det var hur gott som helst att få hemma lagad mat. Han bjöd på pasta, stekt paprika och lök, stekt ägg och tomatsås. Ikväll har vi inget planerat än men alla är rätt sega så det blir nog bara middag och sen hem och sova!
Carolin

Mexikos Independenceday!

Det är ett helt gäng utbytesstudenter som är ifrån Mexico. Och igår den 15 september var det deras IndependenceDay. Enligt dom så är det deras största festdag hemma så därför ordnade dom såklart en fest här med. Vi var på ett inhemskt ställe i närheten och dom hängde upp mexikanska flaggor osv. Dom hade även en hatt och de hade köpt Takila (inhemsk Tequila). Vi var där kanske lite efter åtta och var först. Vi satte oss och vissa hade med sig vodka och det var helt okej att vi drack det, jag beställde in några öl och så började festen. Det kom mer och mer folk och vi hade det jätte trevligt. Jag hängde ganska mycket med en finsk tjej Katri, väldigt snäll och finsk haha. Tyvärr slutade festen lite otrevlig när en av tjejernas väska försvann (trodde hon) ägaren blev jätte aggressiv för han trodde det var någon av hans kompisar som tagit den. Där slutade festen och alla splittrades några fortsatte med fest vid poolen osv. Jag hängde lite med några av finnarna innan jag drog hem. Sen blev det en skype dejt med Tobbe innan jag somnade. Bästa sättet att somna på här.
Puss på er
Carolin

Sore throat!

Dagen började med att jag och Niil (Finne) skulle hitta till ännu en ny lektionssal. Vi fick även denna gången bra hjälp och hann i tid även om vi inte var ute i allt för bra tid. Klassen bestod av kanske 80 personer och vi var endast tre stycken västerländska, jag, Niil och Nina från Schweiz. Läraren började lektionen med att skriva "Sore throat på skärmen" han menade alltså att han inte kunde prata! Vi hade därför introduktion till kursen genom att han skrev och vi svarade i talform. Funkade mycket bättre än man kan tro. Vi höll bara på i ca 40 min sen gick jag hem tog en powernap och sen tillbaka till skolan för att använda Wifi och väcka Tobbe genom skype. Efter det gick jag på ett möte på donken. Det var skolans dykarinstruktör som var där och berättade lite. Vi har alltså chansen att ta dykarcertifikat för 1200 MYR ca 2700 kr . i priset ingår en bok och film, övning i bassäng så många gånger vi behöver och sen 4-5 gånger dykning på öppet vatten. Jag har inte bestämt mig än om jag ska göra det eller inte. Jag menar visst vore det skit coolt men hemma har man inte så mycket användning för det och som Calle sa, här i Malaysia kan man göra väldigt mycket för dom 2700 kr om man inte går kursen. Men man kan starta kursen när man vill så tiden får utvisa hur det blir. I eftermiddag har jag legat vid poolen, har varit sol och hur varmt och skönt som helst. Snart sk vi ut för Dinner och sen ska vi fira Mexikanska IndependensDay med utbytesstudenter därifrån. Tror på en bra kväll :)
Kram på er
Carolin

Skills!

Ibland önskar jag att jag hade en talang som jag verkligen trodde jag hade när jag var liten. Mamma, Pappa, jag och Josse skulle åka till Mallorca eller Kreta eller något liknande. Vi ville så gärna att mormor och morfar skulle fälja med så mormor bad mig att jag skulle trolla dit dom när vi kom fram. Dagen efter vi kom fram skulle vi gå ner och äta frukost på hotellet, gissa vad det första jag såg när jag kom ner? Jo mormor och morfar så klart. Jag trodde länge att det var jag som hade trollat dit dom och var så lycklig över det. Tänk om det verkligen hade varit en talang jag hade. Då vet jag exakt vad jag hade gjort nu!

Onsdag!

Idag har jag haft min första riktiga lektion. Jag skulle träffa en finsk kille Niilo som skulle till samma kurs som jag vid 8.30. När vi träffades så hade han inte ätit frukost så han ville göra det först, och jag haha blev lite stressad eftersom vi inte hade en aning om vart vår lektion var ochcampus är ju som ni vet hur stort som helst. Men han upp sin frukost vi gick till skolan och gick dit vi trodde det skulle vara men hepp vi var helt fel. Som tur var lyckades vi fråga rätt person, en lite äldre man som följde oss nästan hela vägen till rätt sal. Vi anlände 8.58 perfekt. Lektionen var Global Supply Chain Management och handlar om hur beroende vi är av att ha goda relationer med våra leverantörer och kunder och hur den kendjan fungerar. Jag tycker att det verkar jätte intressant. Vi har redan fått skriva upp oss för grupparbete och jag är med en tjej och en kille från Finland och sen två killar från China tror jag. Vi ska ut och träffa ett företag och skriva en rapport om deras supply chain och vad som kan förbättras osv.
Nu sitter jag på ett cafe och väntar på att några av mina vänner ska få alla sina signaturer från sina lärare för att sedan ska vi gå till Tesco (supermarket). På vägen hem ska jag se om jag kan lyckas köpa boken till detta ämne så jag kan börja läsa lite. Jag blev positivt överraskad när jag såg boken, den är inte alls lika tjock som hemma och vi ska bara läsa ett kapitel till varje lektion :)
Hoppas ni får en bra dag!
Carolin

Utbytesstudenter!

Det är så himla kul att umgås med folk från så många olika ställen. Jag menar allt känns så typiskt. Det är kille Aurélien från Frankrike som vi hänger endel med och han är en sån himla typisk Fransman. Igår kväll när några av oss var i köpcentret var han och en annan Fransman, Bastian, hemma och drack deras medtagna vin! Han är också så himla noga och verkligen njuter av allting, känner på material och luktar och så vidare. När vi var på snorkling turen var det alltid han vi fick vänta på innan vi kunde ta oss till nästa ställe. Redan första dagen här i Penang fick vi alla vänta på honom nämligen när vi var på Tesco (supermarket) och skulle handla. Jag och dom andra köpte lite små grejer och det tog oss kanske en kvart men Aurélien tog det kanske 50 minuter för. Han skulle nämligen hitta massa mat ingredienser och han letade ostar och gud vet jag. Han envisas med att laga med trots att det är mycket billigare att äta ute. När vi var på The Perenthian Islands i helgen tog han med sig morrötter, varför? Ingen som förstod riktigt, och jag såg aldrig att han åt dom. Han har även en vit och röd randig tröja och när han har på sig den är det bara en basker och en baguett i handen som saknas! Jag menar man kan ju istort sett se hur det skulle passa in till 100%. Aurélien är en skön kille helt enkelt och man fattar direkt var han kommer ifrån.
Det är även väldigt mycket finnar här. Och det blir nästan att man själv lägger på en finsk accent på engelskan när man pratar med dom. Jag kom även på mig själv att tänka med finks accent när jag skrev ett sms till en av dom förut. .Vissa kan även Svenska av dom så det är bra om man ibland inte kommer på ordet på engelska kan man alltid chansa att säga det på Svenska.
God natt på er!
Carolin

Trött!

Idag var jag i skolan till 15 ungefär. När jag kom hem var tanken att jag skulle dra ner till poolen och träffa några andra, men det slutade med att jag satte på ett avsnitt av gossipgirl och somnade. jag vaknade och sen satte jag på samma avsnitt igen och somnade igen. När Calle kom hem från skolan 3 timmar senare lyckades jag ta mig upp och hänga med han till poolen. Även nu är jag väldigt trött och väntar på att Tobbe ska sluta jobba så vi kan köra en skypedejt innan jag somnar. Det jobbiga är dock att mitt internet är så segt så det är inte säkert att det funkar. I så fall måste jag ta mig ner till receptionen där det finns wifi. Och nej det är ingen sån reception som en del av er får upp i huvudet nu som det är på hotell, utan receptionen är i garaget! I och med att alla som bor här (förutom utbytesstudenterna) lämnar och kommer till byggnaden i bilar eller mopeder så är den enda ingången genom garaget, där även receptionen är. Det finns i alla fall två parkbenkaratt sitta på :)
Imorgon har jag skola 9-11. Det är Global Supply Chain Management som gäller. Jag tycker faktiskt det låter väldigt intressant så det ska bli kul. Jag hoppas bara att jag hittar rätt, men jag ska ta följe med några finnar så jag hoppas på att dom har bättre koll än jag :)
Ha det bra mina kära vänner!
Carolin

Skräll!

Var i skolan ca 8.45 och våran lektion skulle börja kl. 9.00. tror ni den gjorde det? Hepp! Vi väntade i 45 minuter men ingen kom så vi gick. Systemet här är långt ifrån det bästa. För att registrera sig på kurser måste man få alla sina lärares underskrifter och sen även få Dean´s underskift. Jag var på Management skolan idag och skulle få tre stycken underskrifter och det tog säkert en timme.  Lärarna verkar ändå ganska bra här, första intrycket var i alla fall bra. Läraren vi har i Economic transformation in south east asia sa till oss att ja det står tre timmar på schemat men ni är ju bara människor ni kommer inte orka titta på mig sålänge så det blir nog en timme kanske två timmar lektionstid. Det gör inte mig så mycket, ligger hellre hemma vid poolen och läser i en av böckerna i dom återstående två timmarna :)

Bilder!

Nu kan ni kolla på bilder från the perenthian islands på fb :)

Shopping kväll!

En bra sak här är att shoppingcentren har öppet så himla sent på kvällen, ca 22-23. Idag var vi sex stycken som tog en taxi vid 19.30 till QueensBayMall för först dinner och sen shopping. Jag lyckades hitta tre T-shirts på forever21 och ett par sandaler. Inte jätte mycket men det var var jag behövde i alla fall. T-shirts måste man ha i skolan, man får alltså inte ha linne. Idag har till och med Alex(från Tyskland) blivit nekade att gå in på ett visst kontor för att han hade vanlig T-shirt och inte något med krage på. Krage måste man ha när det är något med skolan som inte är lektioner. Tydligen måste tjejer också ha det på dessa tillfällen vilket jag inte har införskaffat mig än. Grejen med dessa dresscdes är egentligen helt okej så länge man är inne i en lektionssal för där har dom ändå på ACn på högsta nivå så det är jätte kallt. Det jobbiga är dock att man först måste gå till skolan i minst 30 grader, med en väldigt hög luftfukitghet och på campus så är det väldigt backigt så jag kan tala om för er att det är ingen som klarar den sträckan utan att svettas! Det är alltså som gjort för att bli sjuk!

Student lunch!

Idag åt jag och Calle lunch i skolan. Kan ni gissa vad det kosta? Knappt någonting alls. Vi betalade 1 MYR för en portion, alltså 2 kr och 17 öre! Hur får dom det att gå ihop? Det positiva är ju att jag förmodligen får det att gå ihop om jag äter där varje dag :) Maten var också väldigt god, man fick dock inte jätte mycket mat men det räckte för mig och jag menar om man hade velat ha en extra portion så hade ju inte det varit hela världen, eller?!

The Perenthian Islands!

Hej på er!
Jag glömde berätta att jag skulle iväg på en resa i helgen men hoppas ni kanske såg det på fb. VI var i alla fall ett gäng på tio utbytesstudenter som drog iväg till the Perenthien Islands. Öarna ligger på Malaysiska östkusten väldigt långt upp. Så för att ta oss dit var vi tvungna att åka rakt igenom landet till andra sidan. Vi hade bokat en minibuss som skulle komma kl 7.00 torsdagsmorgon, men så klart kom den inte förrän ca. 7.30-7.40. Skräll! Vi fick såklart se hur mycket som helst av landet, vi åkte över massor med berg och vår utsikt var helt underbar. Tyvärr när vi stannade för att ta kort var det så disigt så korten blev inte alls bra. Sex timmar senare var vi i alla fall framme i Kota Bharu. Därifrån tog vi en liten båt som drog rakt ut i en halvtimme tills vi kom fram till ön. Vi blev avsläppta på Long Beach. Det var hur vackert som helst. En ganska lång och helt underbar strand och vattnet var hur fint som helst. Vi badade och solade lite. Vi checkade in och jag Zelda och Sue delade ett rum. Det här är verkligen ingenting för de som är kräsna. Rummet var inte speciellt stort och killarna som bodde bredvid oss såg en mus i rummet! Vi betalade 40 MYR per person, vilket vi i efterhand förstod var ganska dyrt för dom här öarna. Vi gick över ön till Tropicana Beach för att äta middag och här hade dom äntligen västerländskmat. Jag åt spagetti bolognese, mums! När vi satt där och åt brjade det såklart spöregna, så när vi var klara hade vi inget annat val än att springa genom djungeln för att komma hem dyblöta!
Dag 2 beslöt vi att förflytta os till en annan strand, D´Lagoon. Denna strand var inte alls lika stor och det fanns bara en ägare på stranden, han ägde restaurangen, boendet och alla utflykter man kunde göra. Här var det verkligen som att leva i djungeln i Malaysia, så coolt. På kvällen började alla som jobbade där att sjunga och spela trummor, jag har filmat så ni kan få se på fb. Denna dag tog vi det väldigt lungt och hade det allmänt gött bara! tyvärr var inte denna strand lika badvänlig då det var ganska mycket koraller. Här bodde vi i en bungalow typ. Vi var fem stycken som delade på en. Här gick det även runt varaner och jag tror jag såg tre stycken under två dagar vi var där. Dom här var mycket större än den vi såg inne i stan i Penang. Dom är väldigt häftiga faktiskt!
Dag 3 bokade vi in en snorkling tur. Det var hur häftigt som helst! Vi var ute i kanske 4-5 timmar och stannade på 4-5 ställen. Vi såg hur fina fiskar som helst och även hajar och jätte sköldpaddor! En riktig upplevelse. Hajarna var dock bebishajar men ändå! Jätte sköldpaddan var skit cool, först så blev jag nästan rädd när jag förstod hur stor den var men den var inte alls rädd för oss och vissa av oss rörde den till och med. Tror en av mina vänner lyckades få kort på den så det ska ni få se senare på fb. Det bästa med resan var ändå snorkling turen, var riktigt coolt!
Söndagen kl 15 blev vi upplockade av en båt och körda in till Kota Bharu och sedan tog vi minibussen hem. Det var en väldigt lyckad resa och jag är glad att vi gjorde den nu eftersom dom nämligen stänger allt på öarna i oktober/november till och med februari på grund av munsunregnet.
Idag har jag vandrat runt lite på skolan och checkat lite av kurserna. Jag har nu försökt få ihop schemat på bästa sätt. Som det ser ut nu Så går jag tisdag till torsdag morgon. Kurserna jag ska läsa är: International marketing, Security Investment and Portfolio Management, Economic transformation in southeast Asia och global supply chain management. tycker faktiskt alla verkar väldigt intressanta så jag hoppas det blir bra. Nästa utmaning är att hitta till lektionssalarna. Det enda du har är bokstäver på schemat och inga bokstäver finns vare sig på byggnaderna eller på kartan och skyltarna står allt (utom international office) på malay.
Hörde att ni där hemma med hade det ganska varmt igår kväll :)
Här är det hur varmt som helst men jag måste ha långbyxor och tröja eftersom jag är på skolans område!
Ha det gött!
Carolin

Onsdag!

Det är en sak som vi konstaterade väldigt tidigt här i Malaysia, planering är inte deras starka sida!!!! Vi fick ett schema första dagen men jag tror inte att någon av de tiderna har stämt hittills. Idag skulle vi träffas klockan 9 enligt vissa och halv nio enligt vissa och på schemat stod det något annat. Efter vår erfarenhet av allt väntande hittills så beslutade vi att lyssna på klockan nio. Så kvart i gick vi här ifrån, vi kom till skolan kl. 9.10 och möter några andra utbytesstudenter och dom säger att dom varit där vi skulle träffas och tydligen nu så behövde vi inte komma förrän klockan tio..suck.. Vi gick och åt frukost på ett ställe på campus så länge. Sedan fixade vi lite registreringar och wifi osv. Vi hade också blivit tillsagda hela veckan idag var dagen för course registration men hepp inte för management skolan. Vi skulle helt enkelt få vänta till fredag. Och jag älskar att dom kläcker det först idag eftersom vi imorgon åker till Öarna på Malaysiska östkusten och stannar till söndag. Så jag får helt enkelt fixa det på måndag. Vi fick i alla fall ett preliminärt schema och om jag får det som jag vill går jag enbart i skolan tisdag och onsdag! Kan det bli bättre? Nepp tror inte det. Det innebär att vill vi åka någonstans över helgen kan vi åka tor-mån!
Jag var så trött idag så när vi kom hem från skolan gick vi till poolen, tog en liten simtur och sen slocknade jag på handduken. Efter en stund gick jag upp kollade på ett avsnitt av gossipgirl och sen somnade igen.
Klockan 20.00 var vi bjudna på welcomedinner på skolan. Och det var hittills den godaste inhemska maten jag ätit. Det var en buffe och allt var jätte gott. Vi fick till och med en sallad, det var länge sen! Alla buddies (faddrar) hade på sig sina traditionella kläder och gjorde en dans. Kläderna är verkligen jätte fina! Det är tre olika huvudkulturer här i Malaysia, Chineser, Indier och sen Malayer. Så resturangerna har ju alltid olika slags maträtter även om jag fortfarande inte helt har lärt mig skillnaden och vilket som är vilket. Förutom att jag vet att en av mina favorit rätter är Indisk.
Jag håller tummarna för att väderet blir fint i helgen efetrsom vi planerar sol och bad :)
Hoppas ni får lite sol där hemma med!
Carolin

Penang Tour!

Idag var det dags för oss utbytesstudenter att åka på en tur här i Penang. Vi började med traditionell frukost, vilket jag uppfattade som vanlig lunch mat typ men då jag inte alls är sugen på något "spicy" tidigt på morgonen lyckades jag hitta ett stånd med toasts :) Efter det fick promenera runt väldigt mycket i värmen och titta på massa tempel och så vidare. Bland annat ett av sydost Asiens äldsta. Vi blev erbjudna att gå in i ett museum men vissa av oss ville hellre gå se något annat. Så vi gick bland annat till en choklad butik, där fick vi prova massa olika smaker gratis! Det var så gott, kunde tyvärr inte köpa något i och med att vi skulle va i solen hela dagen. Vi gick även förbi "Love Lane" en gata när det finns många hostels och där alla horor och manshoror finns på kvällarna.
Vi åt lunch på ett indiskt ställe och jag tog min favorit rätt som jag hittills har hittat. Det kallas "Plain nenna set" om jag minns rätt och det är en typ av tunnbröd, en ganska starkt kyckling och sen lök och olika såser att doppa i. Man får inte vara för fin i kanten för att äta på såna här ställen, idag fick vi gaffel och sked men hur lätt är  det att äta en kyckling med det, och förra gången fick vi inga bestick så då finns det inget annat alternativ än händerna. Tack gud för handdesinfektion!
Vi besökte under eftermiddagen ett flytande bibliotek, det åker runt i hela världen och stannas ca en månad på varje ställe. Dock blev vi ganska besvikna när vi kom in på båten. Det var en hur stor färja som helst men inuti så var det bara ett litet bibliotek. Vi tog istället en fika :)
Efter det var vi tvungna att låta muslimerna som var med få be sin kvällsbön så vi andra blev avsläppta vid ett shoppingcenter i ett väldigt dyrt område. Det var i stort sett ingen i affärerna och ölen var nästan dyrare än hemma. Så här försökte vi fördriva tiden på bästa sätt. Tillsist åkte vi äntligen till stranden. Det var hur skönt som helst att bada säkert minst 26 grader i vattnet. Vi spelade lite volleyboll i vattnet och sen gick för att bestiga några klippor. Inte så stora men väldigt hala. Där såg vi en ödla, fladdermöss och jätte stora svarta krabbos som såg ut som jätte stora spindlar. Efter det tog vi en snabb sväng på nightmarket, jag köpte mig en plånbok dock inte så billig som jag tänkt mig... Sen tog vi bussen hem och jag somnade. Har verkligen inte sovit mer än kanske 6 timmar per natt sen jag kom hit. Har problem med att sova på kvällarna för det är då man har tid att tänka. Jag menar 4 månader innan jag ser Tobbe det har först slagit mig när jag kom hit att det är väldigt länge tyvärr..
Förresten våran vän Sandro från Tyskland och några till utbytesstudenter blev för övrigt intervjuade av både TV och tidningar idag. Skolan hade en presskonferens om hur internationella dom är så då behövde dom ha med några utbytesstudenter. Så imorgon måste vi kolla någon tidning och se om han skötte sig väl. Sandro skriver även en väldigt intressant uppsats som jag ska få läsa när han är klar, handlar om hur marknaden ändras när olika nyheter släpps, som till exempel aktie priserna ändras när arbetslösheten ökar.
Bilder får ni tyvärr kolla på på facebook, dock funkade det inte riktigt att ladda upp dom där heller just nu men ska göra det imorgon i skolan där det finns wifi. Förhoppningsvis ska jag införskaffa mig ett bättre internet inom snar framtid för det här blir jag ganska frustrerad av. Jag gillar när saker funkar och är effektiva.
Sov så gott!
Carolin

Det händer så mycket..

... så därför har jag inte hunnit uppdatera så mycket. Idag var första dagen på orientationweek. Vi började med att lyssna på några lärare och andra administration staff (jag har varit borta inte ens en vecka och har redan kommit in så mycket i engelskan att jag inte kommer på dom svenska orden, om detta är bra eller dåligt vet jag inte). Sedan komma alla studentbuddies (faddrar i Sverige) in i traditionella kläder och gjorde en liten dans, väldigt intressant och kläderna var väldigt fina. Tyvärr hade jag inte med mig kameran idag. Sedan var det dags för lite lekar. The studentbuddies var verkligen jätte engagerade och fick alla att delta och det var lite annorlunda lekar men ganska roliga.
En sak som är konstig här i Malaysia är att utomhus är det ca 30 grader (just nu) och överallt man går in typ buss, köpcenter och i skolan har dom på ACn. Som idag när vi gick till skolan svettades vi så att det nästan rann av oss och sen när vi gick in i föreläsningssalen var det kanske 15 grader (utan överdrift) så man sitter och fryser istället. Jag menar det är ju inte direkt bra att gå från jätte varm och svettig till att frysa. Kanske är det så att när dom upptäckte att det fanns något som kallades AC så tyckte dom att det var en så bra uppfinning att de är tvugna att använda det till max...
När vi kom hem från skolan slängde vi oss i poolen direkt! Det var hur fint väder som helst så vi låg där nog i två timmar eller något. Riktigt nice.
Idag var vi alla lite trötta på all asiatiskmat som vi har ätit i typ fem dagar så vi valde att gå till pizza hut. Jag menar där vet man i alla fall vad man får. Jag, Sue (canada) och Zelda (Holland och min roomie) delade på en stor pizza och sen en choklad vulkan till efterrätt. Det var verkligen jätte gott och eftelängtad. Tanken var idag att gå hem tidigt och sova för vi ska va i skolan vid åtta imorgon men vi hamnade på stället med den två åriga killen som rökte vattenpipa. Vi beställde in lite öl och några rökte vattenpipa innan vi begav oss hem.
Nu är det dags för att sova! jag har förövrigt köpt mig ett täcke (har sovit med handduk i ett par dagar) och nu är det som att sova på hotell, verkligen sån skillnad :)
Sov gott!
Carolin

Varan

Har nu skrivit på detta inlägg två gånger idag men båda gångerna glömt att lägga upp det, så nu kör jag tredje gången gilt!
Japp igår påvägen hem från supermarketet sågvi våran första varan! För er som inte vet vad det är är det en stor ödla, jag har svårt att uppskatta hur stor den var men kroppen och svansen kanske var ihop 1,5 meter. Den låg i gräset och smälte in så ingen såg den förräns den började röra sig och sedan hoppade den ner i diket och försvan in i en kloak typ. Dom ser ut ungefär som små krokodiler men så vitt jag vet är dom inte farliga.
Haha nu började böneutropen också. Dom har det flera gånger om dagen här i högtalarna.
Detta skrev jag imorse men glömde ladda upp den.
Sen dess har vi badat en heldel och varit och ätit. Idag har det varit riktigt fint väder. Jag har upptäckt att solskyddsfaktorn funkar! Smörjde bara in överkroppen och jag tror jag har bränt mig på benen :) Så solskyddsfaktorn är testad och har fått godkänt i testet :P
Ikväll var meningen att vi skulle till en NightMarket men enligt taxchauffören skulle det ta 1 timme att åka dit så vi valde att skippa det. Vi gick till en lite mindre marknad och provade någon frukt. Smakade typ som melon fast lite konstigare! Sedan gick vi och åt, Idag tog jag kyckling med pepparsås och pommes! Är redan lite trött på Malaysiska mat tyvärr vilket kan bli ganska jobbigt i längden :P Men jag vänjer mig nog istället :) Sen slog vi oss ner på ett inhemskt ställe som hade vattenpipor och drack öl! Bilder kommer förmodligen på fb inom snar framtid :)
Nu ska jag sova! Klockan är rätt mkt här! Imorgn är det poolen som gäller sedan förmodligen en shopping galleria!
Sleep tight!
Carolin

Idag!

Idag fredag gjorde vi vårt första besök på USM (Universiti Sains Malaysia). Vi skulle träffas på international office men det var inte helt lätt att hitta. Campus är hur stort som helst så det tar nog ett tag innan man lär sig hitta. Det enda vi gjorde var att de kollade våra pass och checkade av så vi lämnat in alla papper osv. Sedan begav vi oss ut på vägen med lite små affärer och där köpte jag en telefon för 150 kr, visserligen ingen i toppklass men det duger när man ändå inte kan ha internet på den här. Vi hittade även ett nytt hänglås till våran dörr. Ja våran dörr låses endast med hänglås. Och själva dörren består av först en typ altanglasdörr som man skjuter i sidled och sedan en stor galler grind, och det är den man har hänglåset till. Hänglåset som vi hade fanns det bara en nyckel till vilket är ganska opraktiskt då vi bor tre. Men det vi köpte var tyvärr för stort så det var ju lite otur. Vi gick i alla fall hela vägen till supermarketet som vi var på igår och vissa av oss skaffade internet och vissa stor handlade.

Vi har även hunnit med att bada idag! Så skönt att kunna gå ner och svalka sig lite i poolen.
Nu ska vi strax dra in till GT för middag med några fler utbytesstudenter och sen förmodligen ta några öl. Allting utan alkohol är billigare här. Alkoholen, vad jag sett hittills är ungefär samma pris!
Jag provade att ladda upp bilderna men tyvärr gick det inte. Ska prova en annan dag och prova på fb men tyvärr hinner jag inte nu. Dags att byta om och fixa iordning mig!
Ha det bäst!
Carolin

Annorlunda!

Penang är inte alls som jag väntat mig, dock vet jag inte exakt vad jag väntade mig men i alla fall. Penang är verkligen inte gjort för folk som promenerar. Trottoarerna är antingen obefintliga, jätte smala, de har grävt ett dike precis bredvid på 1-2 meter djupt så det är som att balansera mellan bilarna och gigantiska diken. Skulle du trilla ner så lär du inte komma upp utan att brutit något. Övergångsställen är i stort sett obefintliga. Ska man gå till skolan måste man korsa en 4 vägs korsning med väldigt mycket trafik så det gäller verkligen att vara på sin vakt. Trafiken är helt galen, dom kör som galningar och det är mopeder över allt. Igår tog vi en taxi hem från George Town och han körde i 100-110 och bytte filen kors och tvärs. Hade han kört så i Sverige skulle han förmodligen ha krockat ett antal gånger men här är det som om dom har ett jävligt organiserat kaos! Alla vet att alla byter filer i olägliga lägen så då är dom med på det och vet om att alla är oberäkneliga! Vi åkte även förbi en moped med hela familjen på. Pappa körde, ett barn framför med hjälm, ett barn bakom som stod upp i mammas knä utan hjälm! Helt sjukt!
I vårat område(består av fyra byggnader) bor det hur mycket folk som helst. Det är 27 våningar med kanske 20 lägenheter på varje våning i fyra hus så det blir en del. Dock är vi i stort sett ensamma när vi badar i poolen. Det är utbytesstudenter (vi) och sen någon barnfamilj som hänger där, så det är rätt skönt att inte behöva trängas. Tyvärr finns det inga solstolar utan bara några parkbänkar med bord till men jag antar att det bara är att lägga sig på handduken när man känner för att sola :)
Vi bor för övrigt på 24e våning och har en helt underbar utsikt (bilder kommer). Vi har tre balkonger, en ihop och sen har jag och Zelda varsin till våra rum. Rummet var tyvärr ganska skitigt när vi flyttade in men jag har nu skrubbat mitt badkar så man i alla fall kan stå där och duscha. köket är inte speciellt mysigt så laga någon mat tror jag inte vi kommer göra. Yoghurt till frukost är nog så långt jag sträcker mig.
Allting är väldigt billigt som ni förmodligen redan vet! Taxin igår kostade 25 MYR vilket är lite drygt 50 kr och då åkte vi i kanske 15-20 min. Bussen in till George Town gick på 2 MYR (4 kr) Sjukt billigt! Lunchen jag åt idag gick på 10 kr. Helt okej! Dock så får man ju chansa lite när man beställer då man inte har någon aning om vad man får. Men det lär vi oss förmodligen ganska snart!
See you :)
Carolin

Framme!

Har äntligen kommit fram till Malaysia och Penang! Har nog dock inte förstått det än riktigt. Det är helt sjukt hur mycket jag har hunnit med sen i onsdags morse!
Jag och Tobbe åkte till Stockholm i tisdags för en sista natt i Sverige sedan lyfte planet i onsdags 11.25.
Vi flög med AirQatar och jag tyckte dom stod upp till sitt rykte bra. Egen TVskärm där det fanns massvis med filmer, serier, spel osv. som du kunde underhålla dig med. Den första resan gick till Doha i Qatar och när vi klev av planet var det som om vi hade gått rakt in i en värmefläkt. Klockan var ca. 18-19 och solen hade gått ner ändå var det 36 grader. Vi behövde dock inte vara ute så mkt utan inne på flygplatsen var det väldigt bra AC.
Flyget Doha- Kuala Lumpur var dock lite jobbigare i och med tidsskillnaden och allt. Men jag tror att jag tillslut lyckades sova 1-2 timmar. När vi väl landat i KL var i alla fall i rätt land och tog då det sista flyget hit till Penang!
Där blev vi upphämtade av några från skolan och avsläppta vid E-park där vårt kommande hem i fem månader är.
Vi träffade Mama-Wedny, som är en "agent" mellan studenter och hyresvärdarna. Hon ser sig själv även som allas mamma och ser till att alla har allt och har koll på allt osv. Efter vi hade lämnat våra grejor på rummen och träffat Zelda våran roomie så fick vi åka med mama-Wendy och hennes man en bit bort och dom bjöd oss på lunch. Lunchen bestod av någon form av Malaysisk buffé (så som tur var slapp man äta dom hela fiskarna) jag tog i alla fall några vårrullar, ris, grönsaker och någon form av kyckling. Det var okej men vissa grejer var lite freaky!
Efter lunchen blev vi skjutsade till en stor stormarknad för att införskaffa oss förnödenheter. Vid 17-18 tog vi en simtur i våran pool och till och med då kände man att solen brännde och det var hur skönt som helst.  På kvällen mötte jag, Calle och Zelda upp med ett par andra utbytes studenter från Canada och Frankrike och åkte in till George Town för middag.
Det är så mycket jag har att berätta men detta är egentligen bara lite generell info om vad som hände igår :)
Mer uppdateringar kommer snart!
Hoppas ni har det bra backhome!
Carolin

RSS 2.0