Kambodja och Vietnam!

Nu har jag i stort sett packat klart och tro det eller ej men jag har 1.5 kg till godo! Och då har jag ändå bara handbagage. Men vi ska checka in en väska ihop så jag har en liten påse med solskyddsfaktor, lotin osv som ska till den stora väskan. Jag tror det här kommer bli ett minne för livet. Kambosja och Vietnam är nog rätt häftiga land att besöka. Först har vi dock en hel natt att spendera på en buss och en flygplats i Kuala Lumpur innan flyget går i morgon bitti klockan 7. Tyvärr så kommer ni nog inte få så många uppdateringar här ifrån tills nästa måndag då vi kommer hem. Men då lovas biler och en sammanfattning av resan. Ni får ha det så bra där hemma så länge så hörs vi när jag kommer hem igen!
Kram på er

Shopping!

Wopps där försvann lite pengar ja. Gick till QueensBay Mall på förmiddagen och jag kan ju inte påstå att jag kom därifrån tomhänt. Jag lyckades införskaffa mig 4 par byxor, ett par shorts, en blus och ett par converse. Alltihop gick på ca 1600 SEK. Inte så farligt med tanke på att det jag köpte var fina kläder och förhoppningsvis hyffsad kvalitet då det var i en av dom finaste affärerna jag handlade. Jag tog även med miig en subway macka hem! Det var länge sen jag åt en ordentlig macka, hur gott som helst :)

Ber om ursäkt!

Ber om ursäkt för dom tidigare inläggen! Jag kan inte påstå att dom är väl skrivna. Jag får nog börja med att läsa igenom inläggen innan jag lägger upp dom! Men så fort jag börjar skriva här så känns det som jag har så mycket att berätta så jag vill skriva allting på en gång! Får lugna mig lite!
Nu är det gossip girl time innan jag somnar!
Godnatt!

Min adress!

Carolin Johansson
2C- 24- 11
Jalan Batu Uban
11700 Pulau Pinang
Malaysia
Var några som undra :)
Feel free to use it, har hittills bara fått räkningar och reklam så!
Nu dinner!
Hejsvejs

En av sju tentor gjorda!

I går gjorde jag min första "riktiga" tenta här i Malaysia. Ämnet var security investment and ortfolio management. Den svåraste kursen jag läser här trotts att det är en del samma som i Corporate finance 2. Tentan bestod i alla fall av 50 stycken fler svars frågor och tiden var en timme! Hälften av frågorna var räkne uppgifter, vilket innebär att det tar lite mer tid än att bara läsa frågan och läsa svaren! Hade jag haft en timme till hade nog tentan gått riktigt bra men nu blev jag väldigt stressad på slutet och vissa räkne uppgifter hann jag inte riktigt räkna ordentligt plus att jag gärna hade kollat igenom tentan en gång. Jag menar hemma räknar jag oftast mina tentor två gånger för att se att jag inte gjort några slarv fel. Men här fanns det knappt tid till att räkna den en gång. Jaja nu är den gjord i alla fall :) Idag har det varit samma väder som de senaste dagarn, sol på förmiddagen och fram till klockan tre då molnen kommer från alla håll och öser ner och åskar! Vi hann med en sväng till poolen under lunch och sen passade det ganska bra att vi gick upp igen vid 15 och fortsatte plugga.
Zelda min rumskamrat åkte iväg i morse till Sumarta, Indonesien i tio dagar så henne ser jag inte på ett tag. Och på måndag åker jag i väg. Emil och Alex åkte i väg till Buma och Indonesien i fyra veckor. Det är nämligen endel som inte har midterm exams och tar då vecken emellan våra två lov ledigt och åker bort under hela tiden. Lite avundsjuk är jag! Men jag klagar inte på att vara här i Penang heller! Plus att jag får en del pluggande gjort som behövs!
Hoppas ni får en trevlig helg! Själv blir det mest pluggande!
kram
Bild på mig och Zelda från förra veckan Ladies night!

Förlorade "flippflopps"!

I går var det världens regnoväder här, det startade ungefär 16.45 och ganska typiskt nog skulle jag vara på Sunnyville klockan 17.00 för mat, bokning av resa och planering av grupparbete! Jag försökte vänta in regnet men cirka kvart över fem begav jag mig ut. Det regnade så mycket så att man i stort sett inte såg någonting ut alls. Jag valde att at på mig ett par flippflopp för min tanke var att dom förstörs förmodligen inte i alla fall! Trots paraply blev mina shorts genom blöta men överdelen klarade sig hyffsat. När jag kom till en liten korsning med en väg som går nerför en backe, var vattnet på vägen nästan upp till mina knän och strömarna var väldigt starka. Detta resulterade i att jag först tappade ena skon och tänkte att jag måste ta mig upp på trottoaren så jag kan få tag i den och då tappade jag den andra. När jag tittade bakåt var båda skorna redan ca 100 meter bort i strömmen ner för backen och jag hade omöjligt hunnit ikapp dom. Så jag lät dom helt enkelt flyta vidare och jag gick barfota resten av vägen.
när jag kom fram tog det oss cirka fem timmar för att äta, boka biljetter och planera grupparbete. Men nu är det gjort och på måndag kväll tar vi bussen till Kuala Lumpur för att där ta ett flyg till Kambodja klockan sju tisdag morgon. I Kambodja tillbringar vi tisdag, onsdag och torsdag och sedan fredag morgon tar vi första buss till Vietnam och är där till måndag middag då vi flyger hem.
Känner på mig att det kommer bli en grymt rolig resa :)
kram på er
Carolin

Public holiday!

Nästa vecka är det en public holiday här, vilket innebär att vi är lediga tisdag, onsdag och torsdag. Alltså alla de tre dagarna jag vanligtvis har lektioner. Så på fredag är planen att jag och tre finska tjejer Jenna, Tiia och Emmi ska till först Kambodja och sen Vietnam! Har inte bokat något än men det gör ska vi göra i morgon förmodligen. Ska bli grymt kul i alla fall :) Vi åker på fredag och kommer hem lördagen veckan efter. Sen när vi kommer hem har vi en vecka med lektioner och en midterm exam innan midtermbreak är, vilket innebär en ny resa :) Vart, är inte bestämt men det rycktas om Indonesien, återstår att se :)
Bild från Langkawi.
Ska tillbaka dit om cirka en och en halv månad med mamma och pappa, då ska vi även till Singapore.
Sen kommer Tobbe och då blir det först Kuala Lumpur över jul och sen Thailand över nyår, längtar!
Det är dom resorna som är bokade än så länge. Får se vad som hinns med mer. Det är ju så sjukt mycket man vill hinna med!
Hoppas ni får en bra vecka i Sverige!
Kram på er

Roliga lärare!

Haha Madde verkar med ha några roliga lärare i USA! Kolla in denna frågan och se om ni kan svaret utan att ha läst på!
What are you going to do if you have long hair, loose clothes and long sleeves?"
A. Be on the cover of "the woodshop magazine"
B. be the person with best fashion in the woodshop class
C. I'm just trying to look cute...
D. Put your hair in a ponytail, roll up your sleeves and tie back your loose clothes.
På tal om skola önskar jag mina fina vänner som är kvar i Jönköping lycka till på tentan idag, ni är grymma :)
kram på er

gossip girl!

Har nu pluggat istortsett hela dagen förutom 2 timmar för lunch och dopp i poolen. Så nu tycker jag jag är värd ett avsnitt av gossip girl. Sista avsnittet på säsong 2 också så det är ganska spännande :)

Skratta eller gråta?

Ytterligare en pluggdag. Det är tur att man kan ha lite kul undertiden.
På en av slidsen till min Security Investment kurs står det:
Today you buy one share of stock costing 50 dollar. The stock pays 2 dollar dividend one year from now. One year from now you buy a second share of stock for 53 dollar. Two years from now you collect a 2 dollar per share dividend and sell both shares of stock for 54 dollar a share.
Question: What was your average (annual) return?
Kan någon svaret?
Enligt sliden är i alla fall svaret:
It depends. There are different ways to measure this.
That´s it! Ingenting om vilka olika sätt det finns och defenetivt inte ens ett förslag på lösning!
Kan ju meddela att det kommer bli mitt svar på tentan om den frågan kommer ;)

Plugg!

Just nu händer det inte alls mycket spännande. Jag pluggar mest för jag har en midterm på torsdag och sen ska vi åka bort i en vecka, vart har vi inte bestämt, sen när vi kommer hem har jag en ny tenta på onsdagen sen har vi midtermbreak. När vi kommer hem från det har jag ytterligare en midterm och sen börjar alla grupparbeten att ska vara klara. Alltså en del plugg som måste göras i och med mycket resande! Det är dock lite svårt att lära sig räkna i security investment and portfolio management kursen i och med att vi inte får några direkta svar på frågorna. Men det är bara göra så gott man kan :)
Hoppas att ni får en lite roligare helg än vad jag har framför mig!
Kram på er

Ladies night!

I kväll är det Ladies Night på MOIS som gäller! Woho, det betyder alltså att tjejer dricker gratis drinkar till klockan 01.00 och gratis inträde! Gillas skarpt! De har även en dans tävling för tjejer. Själv tycker jag det är lite töntigt, haha, men vinner man så får man 800 MYR alltså lite mindre än 2000 SEK. För två veckor sen ställde en av utbytes studenterna upp, Sierra från Canada, och hon vann faktiskt! Det är inte speciellt vanligt att man vaknar upp dagen efter en utgång och är nästan 2000 kr rikare än innan man gick ut. Jag lovar dock att jag aldrig ställer upp på något sådant så ni kan vara lugna ;)
Mina söta och sköna vänner Zelda och Nina står för partybilden!
Trevlig kväll på er!
Carolin

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?

Nej för idag är det världens bästa lillasysters födelsedag :)
Grattis Madde på din 17 års dag :D
Hoppas du har en grymt bra födelsedag i USA :)
Saknar dig min älskade syster!
Kika in på hennes blogg http://missduchess.devote.se/
Kram
Carolin

Pluggdag!

Idag har jag i stort sett inte gjort mer än att plugga! Jag har hittills skrivit 12 sidor på min inlämning om ASEAN, det ska vara mellan 10-20 så jag börjar närma mig slutet vilket är skönt! Dock är det sjukt att jag är ute i så här god tid, inlämningen ska inte vara klar förrän om cirka nio veckor eller något. Personligt rekord! Fast jag är ju inte helt klar än. I morgon är jag ledig från lektioner på grund av olika anledningar från lärarna. Istället ska vi ta tag i ett av våra grupparbeten, det i International Marketing. Det är jag och fyra finnar som gör det ihop. Jag hoppas vi gör det så fort som möjligt då jag har två till stora grupparbeten! Gillar egna inlämningar bättre då man själv kan bestämma över när man ska göra det och man vet exakt vad som lämnas in. Även om jag nog tycker att grupparbeten är roligare.
Nu ska jag fortsätta skriva på ASEAN´s vision 2020, spännande!
Gillar bilden! Alla är sjukt upptagna med sitt eget!
Hoppas ni har haft en trevlig helg!
Carolin

ASEAN

Idag har den mesta tiden gått åt till att skriva en uppsats som jag har i kursen Economic Transformation in Southeast Asia. Jag skriver om ASEAN som är ett samarbete mellan 10 länder och som liknar EU. Inlämning är inte förrän om ca. 10 veckor men jag har grupparbeten i alla dom andra kurserna så jag kände att det kunda vara skönt att vara helt klar med en grej i alla fall. Jag har kommit ungefär 1/3 del. Jag tror jag ska sätta igång igen så att jag i alla fall kanske kommer halvvägs :)
Hoppas ni har haft en bra helg!

Sega!

Idag är vi alla i lägenhet rätt sega! Ingen av oss har hittills åstadkommit något viktigt. Jag hade planerat att plugga men har hittills enbart lyckats öppna boken och lägga den bredvid mig. Jag har i och för sig lyckats göra en tenta idag, det är jag rätt nöjd över. Jag och Nina lyckades ta oss upp medan ingen av killarna klarade det! Idag har vi inte ens lyckats ta oss till poolen. Illa! Fast vädret har inte varit jätte fint så det gör inte så mycket! Ska kanske ta tag i pluggandet nu!
Bild på mig, Nina och Alex från festen igår.
Carolin

Effektiva timmar!

Sen klockan 18 igår kväll har jag hunnit med massor. Jag och Zelda tränade på gymmet för tredej gången denna veckan, jag är stolt över oss! Sedan snyggade vi till oss och gick till Bali Bali för middag och en öl. Vidare till HappyMart för att inhandla alkohol för kvällens planer. Det var nämligen Mikis födelsedag, an av "faddrarna" här. Så vi var ett gäng utbytesstudenter och några av hennes vänner som samlades vid poolen vid Sunnyville för att förfesta lite. Planen var sedan att dra till QE2. En klubb som ligger ute på en pir och det var glas väggar åt alla håll. Dock kunde utsikten varit lite finare då man såg ganska mycket industri. Vi gick vidare till MOIS och där dansade vi tills det stängde. Jag hade hur kul som helst! Vi tog en taxi hem och tog ett natt dopp i poolen för att sedan somna vid 5 tiden. Och i morses hade jag en tenat klockan 9! Men som tur är är det ingen betygsgrundande tenta utan det är bara inför någon slags tävling och man får två credits för att man kom dit och gjorde den. Så jag och Nina gick i alla fall dit och gjorde vårat bästa. Nu ska jag ta igen lite förlorad sömn!
Trevlig helg!
Carolin

Shopping!

Ikväll blir det shopping och bio förhoppningsvis. Men först ska jag ta en powernap då jag är sjukt trött!
Natti
Carolin

Kvällsmat och kvällslektion!

Nu är det dags att dra sig neråt mot skolan för att käka innan det är dags för mig att ha lektion igen. Som tur är det sista gången jag har en kvällslektion så jag ska nog överleva. Jag har även lyckats hitta ett tjej futsallag på skolan. Så nu måste jag bara införskaffa mig ett par skor och sen ska jag gå dit och se vad asiaterna har att bjuda på för kvalitéer.
Pinsamt att säga men igår var första gången vi tränade på riktigt här i Malaysia. Och ja det märks idag, även om jag började lugnt. Träningsvärk i mage, rygg och armar! Underbart! Gillar träningsvärk, bevis på att det ger något!
Hepp dags att sticka!
puss och kram
Carolin

Dålig uppdatering här... sorry!

Hej på er!
Ber om ursäkt för dålig uppdatering. Har lite mycket att göra. På lördag har jag tenta och nu ska vi starta med alla grupparbeten och inlämningar och vetskapen om att vi ska åka bort i två veckor snart gör att man bli lite stressad. Det är nämligen så att det är en public holiday om några veckor som gör att vi i stort sett blir lediga hela veckan, sen när vi kommer hem har vi en evcka av midterms och några lektioner och sen är det midterm break så då blir det en vecka ledigt till! Och detta måste ju förstås utnyttjas till max. Vi funderar på Thailand första veckan och sen Borneo, Brunei, Bali eller något där borta :) Men innan det roliga måste jag plugga en del! Så det är nog lika bra att jag tar tag i det direkt!
Ha en bra dag!
Carolin

God pizza!

Glömde tala om att vi åt lunch på en jätte fin restaurang med "riktig" mat för en gångs skull. Jag åt pizza och det var nog det bästa jag ätit sen jag kom hit ;) Till det drack vi vin vilket vi heler inte har varit så bortskämda med eftersom vinet är dyrare här än hemma och spriten är typ gratis!
Skön bild!
Kolla in fb för fler roliga bilder :)
Kram på er
Carolin

Underbar helg!

Den här helgen blev hur bra som helst! Vi tog färjan fredag morgon till Langkawi och där började vi med att hyra en bil. Vilken rolig roadtrip det blev! Det är nämligen vänstertrafik och ingen av oss hade kört det tidigare! Jag har nog inte skrattat så mycket på väldigt länge, jag och Zelda låg typ dubbelvikta i baksättet ett bra tag! Bara att tanka blev till världens största projekt. Vi lyckades tillslut och kund åka vidare och checka in på vårat hostel, Gecko. Jag och Zelda delade ett rum för ca 80 kr per natt ihop. Dock ingen egen toa men det funkade i alla fall. Vi gick ner till stranden och badade i havet, underbart och hur skönt som helst. Sen tog vi bilen och åkte på en utflykt till en av topparna för att titta på utsikten! Helt underbart, dock lyckades vi "tajma" in molnen ganska bra men en snabb skymt fick vi i alla fall. Vi såg även hur mycket apor som helst och kossor som gick längs vägarna. Kvällen avslutade vi med  att köpa billig öl och rom, det är nämligen skattefritt på Langkawi, vi gick till stranden och satt och tittade ut mot havet och stjärnorna och lyssnade på musik från Calles mobil. Det blev en runda ölspelet och även en runda "jag har aldrig" haha alltid rligt med nytt folk. Sen hoppade vi all ut och tog ett nattdopp och det var hur skönt som helst!
Dagen efter var vi alla lite sega men vi började med en underbar frukost, jag åt musli och färsk frukt med yoghurt och en roti canai plain, lite som pannkaka men inte lika sött. Sedan bar det av mot ett vattenfall i sju steg! Sjukt coolt. Vi badade där ett bra tag, vattnet var svalkande och inget salt för en gångs skull. Vi fortsatte vår roadtrip med lunch vid the blackbeach, en strand med svart sand. var inte jätte mycket att se så vi stannade bara en liten stund innan vi åkte vidare till en annan jätte fin strand och badade och sen slocknade skönt på stranden en stund. Vi drog hemmåt på eftermiddagen för att prova dom berömda milkshakarna som det står om i lonelyplanet och gud vad goda. Jag brukar annars inte gilla chokladdrinkar men den här var hur god som helst! Under dagen hade även Freddy (pluggar på USM, annars i Gbg) och hans tjej Mathilda kommit så vi gick ut och åt middag med dom och sen avslutade vi kvällen på samma sätt som dagen innan med öldrickande på stranden. Helt plötsligt dök en död valunge upp på stranden. Hur stor som helst och läskig. Min första tanke var tänk om vi stött på den igår när vi badade! Då hade jag nog dött av skräck!
Dagen efter åt vi ännu en god frukost innan vi begav oss iväg för att titta på ett annat vattenfall. Det var inte lika stort men vi badade och svalkade av oss så det var gött! Sedan tog vi bilen och lämnade tillbaka den innan färjan hem!
Helgen kan sammanfattas med: Helt underbar och sjukt rolig!
Hoppas ni där hemma också har haft en bra helg!

RSS 2.0